Šašliki būs vēl garšīgāki, ja izvēlēties tiem piemērotu mērci. Šeit Jūs iepazīsieties ar dažām patiesi lieliskām šašliku mērcēm, lai padarītu laika pavadīšanu pie dabas vēl labāku.
Sacebelli
Ideāla mērce gaļai. Tā ir mēreni pikanta un ļoti garda. Mērce, kā jau var izprast no nosaukuma, nāk no Kaukāza. Un kas labāk prot pagatavot šašliku, ja ne kaukāzieši?
Sastāvdaļas:
- 1 kg tomātu
- 1 sarkans pipars
- 1 liels kušķis koriandra
- ½ ķiploka galviņas
- 1 ēdamkarote kaltētu garšvielas – baziliks, ass sarkanais pipars, dilles, koriandrs, majorāns, safrāns (tas saucas hmeli-suneli, tradicionālo kaukāziešu garšvielu maisījums)
- 1 ēdamkarote malta koriandra
- sāls pēc garšas
Gatavošanas gaita:
- No nogatavinātiem tomātiem noņemiet ādiņu, iepriekš uzlejot uz tiem karstu ūdeni. Sagrieziet tos un ļaujiet nostāvēties. Tajā laikā izdalīsies sula, ko būs jānolej.
- Tomātus sautējiet pannā līdz brīdim, kad tie nedaudz sabiezēs.
- Pievienojiet pie tomātiem sakapātu ķiploku, sagrieztu piparu.
- Sakapājiet zaļumus un pievienojiet tos pie tomātiem kopā ar sāli un garšvielām. Gatavojiet burtiski dažas minūtes un noņemiet no plīts.
- Ļaujiet nostāvēties, uz pannas uzliekot vāku, 30 minūtes.
- Pasniedziet uz galda.
Šķir otru lapu, lai redzētu nākamo šašliku mērci!